Разходите за отбрана непрекъснато ще растат. Това каза президентът Румен Радев по време на тържественото завършване на випуск „Княз Александър I“ – II смяна на Военна академия "Г.С. Раковски.

Според президента, всички са задължени да търсят ефикасност и ефективност и максимално оползотворяване на всичко, с което разполага страната ни.

„Да съхраните и развивате традициите на българската военна школа като гарант за запазване и укрепване на висок морален дух, без който и най-съвременното въоръжение губи смисъл.

Убеден съм, че успехът ще съпътства тези от вас, които са усвоили най-важният урок на тази академия, че не е достатъчно да се успокоявате със солидната основа, с която напускате академията. Трябва непрекъснато да търсите нови знания“, заяви още Радев.

„Да служите предано на народа и Отечеството“, заяви още Радев и поздрави ръководството на Академията. „Никога не забравяйте, че да си офицер от Българската армия не е просто професия, а признание и дълг към Отечеството. На добър час“, заяви още Радев.