В къщи всички чистим. Всеки има зона на отговорност. Аз така обичам. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който се появи в Борисовата градина, за да се включи в кампанията на bTV „Да изчистим България за един ден”.
„Всеки трябва да чисти с ръцете си, за да разбере проблема. За да решим проблема, трябва да променим настройката си, да осъзнаем, че нашият общ дом е цяла България. Трябва да работим с децата, да осъзнават от малки, че това е кауза - да живеем в една чиста природа.

„В политиката играя според закона. Имаме конституция и закони, които трябва да се спазват. Моята игра е абсолютно чиста. Ако някой продължава да играе по други начини с мен, аз продължавам по правилата”, каза още държавният глава.

По темата със закупуването на нов изтребител за армията, Радев заяви със съжаление, че лобистите са постигнали своето. „Конкурсът се връща в изходна точка и това означава окончателно да приземим 100-годишната ни авиация”, подчерта той.
 
От думите му стана ясно още, че едва ли ще подпише указа за назначаване на избрания от ВСС шеф на Върховния административен съд Георги Чолаков.

По думите му най-логично е той да бъде избран от новия състав на ВСС. „Старият състав на ВСС вече излъчи своя кандидат", посочи той и добави, че ако му бъде даден шанс да бъде избран и от новия състав на ВСС, ще е още по-добре и авторитетът му ще бъде още по-голям.