Президентът Румен Радев участва в откриването на нов високотехнологичен завод в Джебел. Церемонията се състоя в базата на дружеството „Кяшиф“.

Държавният глава се срещна с представители на ръководството на дружеството и разгледа производствената база.

„Господин президент, в миналото Джебел се славеше с най-качествения тютюн от сорта „Джебел басма“, днес се слави с качеството на продуктите на фирма „Кяшиф“. Днес е изключително специален ден, исторически за нашето голямо семейство. Огромна крачка в развитието на компанията“, обяви собственикът на дружеството Кяшиф Кяшиф.


„Когато преди време посетих Кърджали и ми предложиха да дойда и в Джебел, си казах, че няма какво да ме изненада. Като малък и съм брал, и съм низал тютюн. Когато дойдох тук, това, което видях обаче ме изненада. Така трябва да изглежда българската икономика. Високотехнологична, отворена към света. Това на практика е модел на българската икономика на бъдещето. С висока добавена стойност, ориентирана към износ на готова продукция, на инженеринг, на ноу-хау“, заяви президентът Румен Радев, цитиран от 24rodopi.com.

„Кяшиф“ е специализирана в проектирането и производството на хидравлични цилиндри с широко приложение в машинопроизводството за селското стопанство, строителството, автомобилостроенето. С откриването на новия завод компанията, в която към момента са заети близо 600 души, разширява обема на производство, внедрява ново оборудване и технологии и открива нови работни места.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук