Липсата на паркинги и пътища, които да облсужват адекватно трафика в квартала – това е основен проблем на Младост. Трябва да се изградят нови подземни и надземни паркинги, както и нови булеварди. Това заяви днес пред БНТ арх. Румен Русев от АТАКА, кандидат за кмет на район Младост и досегашен изпълняващ длъжността.

„Администрацията беше стресирана и не работеше, имаше много напрежение в общината. Когато поех управлението, успях да рестартирам това положение. Готов съм да продължа да ръководя, за мен Младост е мисия.”, заяви Русев.

„Знам, че основните проблеми са градоустройствените. Като архитект с дългогодишен опит мога да се справя с това", категоричен е Русев.

„Трябва да се промени устройствения план на квартала - да се увеличат зелените площи и да се намали застрояването”

Русев е категоричен, че решението за преместването на Центъра по наркомании е взето абсолютно на тъмно и без да се допитат районната администрация в квартала. "Този център трябва да е в покрайнините на града.

Там също има транспорт и може лесно да стигнат и да се лекуват наркозависимите. Не може подобен център да е до жилищен блок", отсече Русев.

„Трябва ни много силна общинска полиция, също така трябва да има повече осветление и поставянето на камери. Бюджетът на София е около 1 млрд. евро и може да си позволи подобно нещо. Недопустимо е в най-желания квартал в София да липсва сигурност!”, заяви Русев