ГЕРБ има ясна позиция. Няма как най-голямата парламентарна група да подкрепи правителство на третата или четвърта политическа сила. Това заяви в ефира на Нова телевизия вътрешният министър и вицепремиер в оставка Румяна Бъчварова.
"Ако не се преформатира сегашният парламент, няма как ПФ да направят правителство", смята тя.

"Имам уважение към господин Симеонов. Всеки един кабинет се съставя по разбиранията на премиера и думите му в момента са обидни. Всички министри в досегашния кабинет са работили с премиер Борисов. Той ги е поканил и е работил с тях. Това просто е въпрос на политическа логика. Нито един министър сам по себе си не може да свърши нещо, ако няма подкрепа", заяви Бъчварова по повод на призива на Симеонов ГЕРБ да направят правителство, с министри като сегашните, но без премиер Бойко Борисов.

"До сегашния момент и по принцип, отчитайки политическото поведение на партията ни, е невъзможно да участваме във властта без Борисов.  Всеки един от нас трябва да съдейства на правосъдието. Не знам колко време е текло разследването", заяви Бъчварова относно разпитите след ваксините, одобрени от Москов. 

"Цветан Василев, ако има информация за неправомерни действия, трябва да се яви пред властите и да даде доказателствата, които има. Не е сериозно така да се появява и да хвърля обвинения. Не е сериозно човек, който е нанесъл толкова големи щети и на народа и на държавата, да се счита за последна инстанция. Той твърди неща, за които избягва отговорността, заяви тя.

"Има дело, господин Василев може да свидетелства. Хората, които са във властта носят риска всеки да може да каже всичко срещу тях", каза тя.