Социалният министър Деница Сачева сряза водещия на "Панорама" Бойко Василев.

Той се опита да я провокира на няколко пъти във връзка с бюджета и в един момент тя му отговори:

"Оставам с впечатление, че още сте под въздействие на интервюто с президента от миналата седмица и очаквате всичко да се развива в строева подготовка."

В предаването по БНТ Сачева коментира мерките, които се взимат за справяне с пандемията и икономическата криза:

"Ние управляваме кризата и противоепидемичните мерки. Нека си дадем сметка, че в момента имаме 5800 души, които се лекуват в българските болници, не на последно място искам да обърна внимание, че в повечето болници има апаратура и техника и предпазни облекла. 

Това, което липсва, разбира се, са лекарите."

На въпрос дали е правено нещо през лятото, за да се предвиди сегашната криза, социалният министър отговори така:

"Времето през лятото беше използване за планеране на средства, купуване на лекарства, апаратура, почти 60 млн. лева вече са изразходвани да се плаща на лекари и медицински персонал за допълнително стимулиране. 

Трябва да си даваме сметка, че пандемията е трудна за управление, защото е трудна и за прогнозиране. 

Факт е, че в момента има толкова много хора, които се лекуват и получават лечение. Все пак това са примери, отделни казуси с цялото ми уважение към всеки един човек."

Сачева коментира и детските добавки и помощите:

"Детски добавки ще има за всички деца, просто механизмът се промени. Работещите български граждани ще могат да получат добавките си чрез данъчни облекчения, останалите - директно.

Нямаше тактика за сблъскване на детските със заплатите на МВР, просто имаше недобра комуникация, която не трябваше да бъде представена по този начин. 

Със сигурност това, което трябваше да се направи, е да се намери добър баланс, парите за лекари и полицаи са осигурени чрез преструктуриране на вътрешния бюджет. 

Когато говорим за пенсионерите тези 50 лева са горе долу разходите на един пенсионер средно месечно за лекарства. Това е грижа за всеки човек.

Не можем да бъдем обвинявани в популизъм и купуване на гласове, защото това е обидно за всеки от тях. 

Невъзможно е човек да се хареса на всички, не е нужно, не е и правилно, що се отнася до хазната трябва да изберем къде слагаме критиката.

222 518 души в момента са без работа, стремим се да застанем зад всеки човек и тези, които имат нужда от помощ. 

Правителството е единственото, което поема вина и не обвинява в тази ситуация, напротив, призоваваме да се спазват мерките, защото има много популизъм точно в тази област, иронизираха се институциите, можем само да молим мерките да се спазват, за да спрем разпространението на вируса."