От ДПС обвиниха организаторите на антиправителствените протести във вандализъм, поругаване на националните символи и липса на визия. Какво е решението за излизане от кризата, в която се намираме?

"Споделям оценката на ДПС, що се отнася до тази част от протеста, която купува яйца и отива да ги хвърля. Те са продукт на част от това, което се нарича "мутризация" или защитаване на корпоративни интереси", коментира главният секретар на СДС Илия Лазаров в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ДПС е една от най-константните провевропейски партии през последните 30 години."Факт е, че е грехота да се купуват и хвърлят яйца, защото са хранителен продукт, а и това са бъдещи пилета. Хвърлянето на яйца обезценява протеста", каза Лазаров в ефир.

По негови думи "Отровното трио" е направило всички възможни грешки, като по този начин е изгонило хората от площада."Хората загубиха доверие, последните дни присъствието на протеста е нищожно", заяви още Илия Лазаров.

Той посочи, че случващото се е много вредно за държавността."Българската политика трябва да е в интерес на държавата, на гражданите. Държавническото поведение изисква в много случаи да надвиеш егото си", изтъкна Лазаров.