СДС загуби доверието на хората и сега трябва да се възстанови, смята Петър Паунов. Според Мартин Димитров проблемът е, че в СДС няма отбор, който да играе заедно и хората не знаят какво прави партията. Двамата кандидати за лидерския пост на десния съюз участваха в предаване по Нова телевизия тази сутрин.
Перът Паунов, който е кмет на Кюстендил обясни, че разчита на това, че е избиран с мажоритарен вот и има подкрепата на хората. Според него през последните години в СДС има разпад и неговият приоритет ще бъде връщане на доверието. Ще замразя всякакви коалиции за предстоящите избори и ще съм близо до хората, политика не се прави само на жълтите павета, мотивира се той.
За Мартин Димитров целта е да се направи реформаторска платформа. СДС и сега има една от най- добрите програми и визията ми е да се създаде силна средна класа. Според него усилията на партията трябва да бъдат насочени към туширане на последиците от световната финансова криза. Темата с коалицията измества важния въпрос за програмата, коментира Димитров. Той смята, че СДС първо трябва да направи ясна програма и след това да се търси партньорство с други формации, които споделят сходна платформа. /БЛИЦ