СГС регистрира новата партия "Движение Презареди България" на Николай Бареков. Съдът счете, че са спазени всички законови изисквания за процедурата по преименуване на "България без цензура" съгласно решението на третия конгрес на партията.

Прокуратурата не намери да са налице пречки за даване ход на делото и по така представените искания и писмени доказателства. Във връзка с издадения указ за насрочване на предстоящите предсрочни избори, регистрацията за които изтича на 08.02.2017 г., съдът трябва да издаде официално вече взетото решение в точните срокове, указани от закона, за да може партията да бъде регистрирана за изборите.

Ето какво коментира лидерът на новата политическа партия Николай Бареков:

"Благодаря на моята партия, която проведе три безупречни конгреса и съдът и прокуратурата без забележки допуснаха новата ни регистрация за извънредните парламентарни избори на 26 март. По електронен път нашите симпатизанти категорично казват, че искат "Презареди България" да се яви самостоятелно на изборите като символ на морала и почтеността в държавата. Ние ще водим битката с корупцията до самия й край. Радвам се, че с новото име на партията около мен са само нови и чисти хора, неопетнени от падението на политическата класа."

Днес Николай Бареков посрещна в Европейския парламент група български студенти от УНИБИТ, водени лично от ректора проф. Стоян Денчев. В делегацията беше и бившият шеф на ДАНС Константин Казаков.