Секретна информация изобличи шашмите на Ивелин Михайлов, загази сериозно БЛИЦ Live

Депутатите чуха за стотиците имоти и оръжия на идеолога на "Величие", дават го на ДАНС и прокуратурата

Парламентът изслуша доклада за дейността на временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства за дейността на идеолога на партия "Величие Ивелин Михайлов" и изградения комплекс "Исторически парк" в село Неофит Рилски.

В доклада на комисията се посочват множество нарушения, в това число, че дружеството е финансова пирамида, че акционерите са получавали заблуждаваща информация, принуждавани са да теглят кредити за инвестиция в парка, принуждаване си да сменят адресната си регистрация в село Неофит Рилски преди местните избори, както и че някои от тях са получавали заплахи.

Купени са 1176 имота, предимно на занижени цени, като самият Ивелин Михайлов е собственик на стотици имоти, както и че притежава голямо количество съвременни оръжия.

Председателят на комисията Цвета Рангелова цитира един от изслушаните:

"На първо място интересите на инвеститорите не са защитени.

Второ, начинът, по който се представя информацията за "Исторически парк" е меко казано размита и неактуална. Тоест не може да се получи актуална информация и реална картина за състоянието на "Исторически парк".

И на трето място обещанията, които са давани на инвеститорите, са меко казано нереалистични".

МВР и Комисията за финансов надзор са дали детайлна отчетност пред комисията за проверките си по казуса "Исторически парк". НАП и ДАНС са предоставили само секретна информация, а прокуратурата не се е явила на изслушване, като е предоставила единствено писмени данни".

Комисията приключи работата си и без да изслуша идеолога на партия "Величие" Ивелин Михайлов.

Имаше и закрита част на заседанието, по време на която на депутатите беше прочетена секретна информация. По неофициална информация причината за засекретяването е да не се опорочи бъдещо разследване от страна на компетентните органи, тъй като депутатите са получили конкретни данни за нередности по линия на данъчните и имотните аспекти в схемата около парка.

Докладът бе приет и изпратен на прокуратурата, ДАНС, МВР и Министерството на финансите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!