"Възникнаха непланирани ангажименти и трябва да отдам времето си на нещо, което прави невъзможно оставането ми в парламента. Не бих искала да конкретизирам, тези ангажименти са свързани с моя служебен и работен живот преди влизането ми в Народното събрание". Така коментира напускането си на парламента народният представител Нина Миткова пред marica.bg. 

"Оставам член на "Воля" и ще продължа да работя за решаването на граждански проблеми, както и да приемам ефективни предложения за тях. Сега ще имам повече време за гражданите. В Пловдив имаме амбиция да открием още един офис, така че продължавам с партийната си работа тук", каза още тя. 

"Не е имало никакъв натиск върху мен. По време на пребиваването си в парламента съм имала спокоен живот", категорична бе Миткова. 

"В политиката екипност няма, има по-скоро враждуващи отбори и това пречи на бързото отстраняване на проблема. Наистина има неща, от които човек може да се разочарова. Но като цяло работата е изключително удовлетворяваща", обясни тя. 

Отношенията си с лидера на "Воля" Веселин Марешки Миткова определи като "приятелски и служебни". 

"Няма нищо, което да е влошило или създало негативна нота в отношенията ни. Напротив, общата работа в политиката ни сплоти още повече. Никога не съм работила с г-н Марешки преди това, само сме били добри семейни приятели. А сега, когато бяхме колеги и работехме по общи проекти, вземахме решения в кризисни моменти, това още повече сплотява. Когато му съобщих, той съжали, че няма да продължа да бъда част от екипа. Г-н Марешки знаеше, че с отдаденост и голяма енергия се впуснах да работя. Трудно е да сменяш човек от екипа. Но все пак няма незаменими хора, винаги има следващ, който понякога е по-добър от предходния", коментира Миткова. 

"Следващата след мен е Елена Аксиева, но нека г-н Марешки съобщи във вторник следващата седмица кой ще влезе в парламента", заяви тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!