Лидерът на движение „Русофили“ Николай Малинов, когото САЩ посочиха в списък със санкции, коментира, че утре има среща в Москва с външния министър на Руската Федерация Сергей Лавров, предаде БТА.

Пред медии Малинов заяви, че заминава за Русия, за да говори „с приятели“ и да обсъдят какви действия да бъдат предприети.

Николай Малинов заяви, че вече търпи санкции, след като името му попадна в забранителния списък по закона „Магнитски“. Блокирани са му всички банкови карти, както и някои сметки. В същото време е имало проблем с регистрацията в Централната избирателна комисия (ЦИК) на четворна коалиция, в която участва „Русофили“.

Доц. Вацев посочи истинската цел на US бухалката "Магнитски"

Днес Малинов отново заяви, че констатациите в доклада на САЩ не са подкрепени с факти. Всички неща са лъжи и измишльотини, посочи Малинов. Той обясни, че по време на срещите си в Русия ще потърси съвет как да процедира и ще анализира какво го очаква.

Америка не ме интересува. Аз не съм ничий шпионин, каза още Николай Малинов. Той допълни, че никога не е ходил в САЩ и не е имал планове да пътува за там.

Малинов отново каза, че не е получавал никакви пари от Русия заедно с присъдения му орден и припомни тезата си, че не е давал подкуп на съдия, за да го пусне да пътува в чужбина преди време. Той допълни, че в момента няма забрана да напуска България.

Малинов каза, че в надпреварата за парламентарния вот неговата формация ще се яви в коалиция с партията на Волен Сидеров „Атака“ и други две комунистически движения. Днес, въпреки затрудненията, са подадени документи в ЦИК и се очаква становище на комисията. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук