"Уважаеми сънародници, това, което имаме като българска държава, управлявана от чужди агенти и национални предатели, е най-големият враг на българският народ. Тези хора вече водят война не само срещу нас, българите, но и срещу българската история и култура в чужбина", написа във фейсбук профила си лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов.

Ето какво още пише той:

Това е паметникът на хан Котраг, брат на хан Аспарух и основател на Волжка България. Направен е с дарения на стотици българи от България и света по инициатива на фондация "Въздигане". Този паметник днес трябваше да отпътува от България за Русия, където се предвижда да бъде монтиран - в гр. Самара, в старите земи на волжките българи. 

Само че, уважаеми сънародници, това, което имаме като българска държава, днес спря отпътуването на паметника, защото санкциите на ЕС и България срещу Русия забранявали износа на произведения на изкуството.

Уважаеми сънародници, това, което имаме като българска държава, управлявана от чужди агенти и национални предатели, е най-големият враг на българският народ. Тези хора вече водят война не само срещу нас, българите, но и срещу българската история и култура в чужбина. 

Възраждане настоява това, което имаме като българска държава, веднага да премахне забраната за отпътуването на паметника! Излишно е да казваме, че много скоро на предателите и агентите ще им се наложи да отговарят за престъпленията си и часът на тяхното възмездие наближава. Не си утежнявайте още повече положението...

Ако не бъдат предприети бързи действия, ще ги предприемем ние. Времето на предателите изтича. ️ Идва време за Възраждане на България!