"Съвсем случайно днес сутринта писах за диктатора на Азербайджан Илхам Алиев и "азерския газ". Само часове по-късно агресията на Баку в Нагорни Карабах започна отново", пише анализаторът Кристиан Шкварек във Фейсбук.

"Питам целокупния демократичен, градски, хуманен либералитет - с какво е по-морално да плащаме на Илхам Алиев за това да води война срещу най-стария християнски народ, арменския, отколкото да плащаме на Путин за неговата?", написа той в мрежата и сподели снимка от публикация по темата.

"За нашите градски либерали агресор е този, който им кажат господарите. Те собствено мнение нямат, така, че въпроса ви е резонен", гласи един от множеството коментари под публикацията.

Извънредно: Азейрбайджан започна военна операция "Възмездие"

Министерството на отбраната на Азербайджан съобщи в събота, че силите на републиката са овладели връх Буздух и редица други височини в Карабах. „В резултат на мерките за уточняване на позициите на терена нашите подразделения овладяха връх Буздух и височините около него“, се казва в прессъобщение на министерството.

По-рано руското министерството на отбраната заяви, че има изостряне на обстановката в зоната на отговорност на руския мироопазващ контингент в Нагорни Карабах.

Според министерството режимът на прекратяване на огъня е бил нарушен от въоръжените сили на Азербайджан в района на височината Сарибаба. Командването на миротворците, съвместно с представители на азербайджанската и арменската страна, предприема мерки за стабилизиране на обстановката.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук