С поисканата оставка на Валери Симеонов Корнелия Нинова манипулира. Аз гарантирам, че той няма майтапчийкски снимки от Бухенвалд. Това заяви в ефира на bTV Волен Сидеров, инспектирайки оградата по границата.
"Има диалог на Симеонов с едно издание, което преиначава думите му. Той няма прохитлеристки възгледи, гарантирам. Аз знам технологията на кампанията, бил съм обект на такава. Целта е удар по правителството", каза лидерът на ПП Атака.

"Решиха, че Валери Симеонов е лесна мишена. Казвам го на организаторите - той не е лесна мишена. Пледирам към всички подведени и заблудени - оставете на спокойствие и Симеонов, и Борисов, и останалата част от правителството да си свършат полезните неща. Симеонов бе основният двигател за тази ограда. Не може да се хвърля кал просто защото някой иска да разклати властта и държавата", каза още той.

"Има хубави новини. Тук съм, защото хората са късопаметни и не помнят, че за да почне да се изгражда това съоръжение първо НС прие проекторешение на ПП Атака. Тогава по няколко стотин души минаваха на ден само в Ямболска област. В момента те са оградени изцяло и влизат точно нула. Това е резултат от усилията на патриотите в лицето на Атака, а после и на Патриотичния фронт", добави Сидеров.

"Имаше приемственост - кабинетът Орешарски, а после и Борисов продължиха идеята. Пак подчертавам ролята на Валери Симеонов, който положи огромни усилия заедно с Борисов да поискат финансиране за това съоръжение", изтъкна той.

Запитан защо преди е наричал Борисов "шеф на контрабандата" и са се съдили, а сега са първи приятели, той каза: "Не съм го наричал шеф на контрабандата. Цитирате некоректно. Ние имаме отношения като нормални мъже. Като разбереш, че си бил подведен или нещо си прекалил, е признак на слабост и сила да кажеш: "Съжалявам, сбърках". Така се разбрахме с Борисов и сега сме в коректни отношения. Преодоляхме недоразуменията".