Намесата на Турция във вътрешните ни работи не е от вчера. Поставял съм този въпрос много пъти, но нямаше интерес. Не зная на какво се дължи този внезапен интерес към изявленията на турски посланици. Това заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров по повод скандала от последните дни, когато турският посланик предложи задължителното изучаване на турски език в училищата. 

Турският посланик поиска задължително изучаване на турски език у нас! Борисов изригна (ВИДЕО)


По думите му, това е добре, защото означава, че има напредък. „Радвам се, че има реакция на най-високо ниво. Премиерът реагира първо и каза той да не се намесва. След това и външно министерство реагира. Това означава, че този път българската държава проявява рефлекс”, посочи Сидеров пред bTV.

„Дано така да бъде за всяка една намеса, защото не са само турските посланици. Френски, американски посланици обикаляха по студиа и обясняваха коя партия е добра и коя лоша, кое е добро за България и какво не, какво трябва да правим, като някакви аборигени. Това означава, че държавата си запазва достойнството”, каза още той.

„Европарламентът има нужда от промяна, Европа има нужда от повече суверенитет. Водачът на листата ни  Георги Димов има ясна кауза – че Европа не е подчинена на САЩ, че трябва да се борим и да отстояваме своята идентичност и суверенитет”, заяви Сидеров, коментирайки предстоящите избори за депутати за Европейски парламент.

„Една от първите ни каузи е падане на санкциите срещу Русия. България губи между 2 и 3 млрд. годишно от санкциите срещу Русия. В същото време американски фирми търгуват идеално с Руската федерация и си купуват ракетни двигатели. За едни има санкции, за други няма.

Другото, за което ще се борим, е да се въведе минимално заплащане за всички държави. Не може тук българинът да работи за стотинки и да отиде да работи, за да обслужва чужди интереси, за да получава повече пари”, посочи лидерът на „Атака”.

Според Сидеров няма причина правителството да не изкара мандата си. "Скандалите не могат да заместят идеите, не могат да заместят въпроса какво друго може да бъде управлението на България. Къде сте чули идеите на БСП, които претендират, че ще вземат властта? Всичко се върти около парламенти и тераси, но там всичко е омешано. Освен при „Атака”, защото при нас няма никакви имотни далавери", подчерта той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ