Лидерът на АТАКА Волен Сидеров положи клетва като общински съветник в  столичния местен парламент. В словото си той акцентира, че ще работи за  прозрачност, ревизия на бюджета и фирмите, които печелят обществените  поръчки, както и за спиране на гей-парада.
 

„Ще работя да има прозрачност. За това да се види на кого се дават  поръчките. Защо има общинска фирма за чистота и в същото време се дават  206 млн. на частни фирми?
 
На кои фирми се възлагат ремонтите и  строителните работи в София, защо са точно тези фирми, по какъв начин се  представя и приема поръчката? Всичко това до момента не е осветлено”,  каза Сидеров.
 
Той увери, че като общински съветник ще отстоява темите, които е засегнал като кандидат за кмет. „На първо място те засягат разпределението на бюджета - почти 2 млрд. Огромна част от него отива  към големи частни компании, които по някакво съвпадение винаги са едни и  същи. Това подлежи на проверка, на ревизия”, посочи лидерът на АТАКА.
 
По думите му на ревизия подлежат и ръководствата на общинските фирми. „Те също са на тъмно. Ние не знаем кой ги ръководи, как ги ръководи, какви са оборотите им, бюджетите и прочее. Всичко това предстои да бъде осветлено. Ще работя за това”, категоричен беше Сидеров.
 
Във връзка с гей-парада общинският съветник посочи, че досегашното ръководство на общината не намери смелост да го спре. „Надявам се този състав на Общинския съвет най-после да намери смелост да сложи край на тази вакханалия”, допълни той.
 
„Като дебютант в този формат виждам надежда за работа на този Общински  съвет, защото съставът му е различен от предишния. Нямаме доминация на  управляващата партия. Това е добре, защото ще има баланс, ще има предлагане на идеи и надявам се те да стигат до отворената врата на г-жа  Фандъкова, тя така обеща.
 
Надявам се да спази обещанието си за  диалогичност”, заяви Сидеров и призова Фандъкова да се вслушва в него,  защото може да извлече само ползи от думите и съветите му.