Темата за преференциите беше истеризирана. Това каза председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на ПП „Атака“ Волен Сидеров пред журналисти преди Коалиционния съвет, пише "Фокус".

„За мен темата за преференциите не е много важна. Съжалявам, че те беше истеризирана, от БСП най-вече, защото те го нарекоха дори „демокрацията е заклана“. Те използваха страшни кървави образи”, посочи той. „Преференцията не е най-важното нещо, тя е част от техниката. По-важното е какви хора ще бъдат избрани, какви хора ще заемат позиции“, отбеляза Сидеров.

„За мен е важно какви пари са декларирали нашите евродепутати. Ако може да отделят поне част от тях за един фонд, който подготвям с юристи за болни деца и деца-таланти, защото научих, че някои от тях са спестили по 4,5 млн., други по 1,5 млн. Явно тази битка за евродепутатството се оказва един сериозен бизнес, и аз ще се обърна с призив към всички, които ще се кандидатират за евродепутати през тази година, да декларират, че ще даряват по-голямата част от заплатите си. Това са над 20 хил. заплата“, коментира лидерът на „Атака“.