Виждам, че няма никаква тайна около името на бъдещия здравен министър. Навсякъде се коментира името му. Напоследък най-важните проблеми на болниците са свързани с финанси и фалитите на болниците и изобщо с оперирането със средства. Може би по-добрият вариант е да застане един мениджър, който да тръгне от финансова гледна точка да завежда нещата. Това заяви в ефира на "Лице в лице" по bTV лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров.
"Политиката, която трябва да се приложи в здравния сектор, трябва да е политика на цялото правителство. Ананиев има много голям поглед върху касата. Борисов предложи Кирил Ананиев за този пост, той го съгласува обаче с нас. Не е имало голяма дискусия. Съгласихме се с типа специалист, който да застане начело на здравеопазването. При Борисов няма колебание, например като се появи петно или сянка на съмнение върху някого, както министър Петров, да си отиде този човек. Той не си прави оглушки. Към този момент мислим, че беше правилно, че премиера прие оставката на Петров, за да няма съмнения", каза Сидеров.

Обсъждани са и още имена за поста, но някак това вече се наложи. Имената бяха на лекари, но ние наистина искаме смяна на концепцията. Моята лична позиция е, че преди години беше направена грешка, като направиха болниците търговски дружества. Тогава започна надпревара за средства и всичко започна да става по-търговско. Иначе ще изслушаме все пак Ананиев преди да гласуваме дали да застане на поста. Той ще направи среща с всички парламентарни групи и тогава ще отиде на гласуване в парламентарната зала. Ще изложи всичките си виждания, това е рутина", заяви лидерът на "Атака". 

"Политическият съвет е постоянен, може да има седмици, в които прескачаме. Все пак всеки от нас има пътувания. Събираме се в този формат, в който бяхме, преди всяко важно решение и в началото на всяка седмица, стига всички да можем. Това е необходимо в една коалиция, задължително е", каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!