Красимир Каракачанов и Явор Нотев няма да се явят на изборите чрез Инициативен комитет, както обявиха при издигането им като кандидатпрезидентска двойка. Вместо това те ще бъдат номинирани от трипартийна коалиция. Това разкри днес пред журналисти лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Той бе провокиран от въпрос дали привърженици на неговата партия ще се присъединят към протеста срещу имигрантите, организиран от ВМРО.
Сидеров се раздразни и обяви, че те вече са в коалиция и действат заедно, така че това е нормално. Той каза, че коалицията вече е скрепена с неговия подпис, както и на лидерите на НФСБ Валери Симеонов на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Подписали сме коалиционно споразумение. Вчера го изготвихме, от тримата лидери е подписано. Трите партии се явяваме с обща кандидатура. Не е Инициативен комитет, както беше началната идея. Правим партийна коалиция. В ЦИК ще бъдем регистрирани. Вероятно в понеделник ще направим регистрацията. И това е по-ангажиращият вариант.”

Волен Сидеров добави, че на публични събития ще се явяват заедно. „Имаме общ предизборен щаб, имаме координация между нас. Така че ще действаме заедно – да”, заяви лидерът на „Атака”, цитиран от "Флагман бг".

Пред „Флагман” кандидат-президентът Каракачанов потвърди, че ще се явят в коалиция, а не през Инициативен комитет.

Представители на НФСБ коментираха, че коалиционното споразумение е само за президентските избори. Идеята е така да се мобилизират партийните структури, което при явяване през Инициативен комитет би било по-трудна задача.
Името на коалицията ще е вероятно „Обединени патриоти”.