Винаги ни обвиняват, че нямаме политически опит. Учудва ме обаче, че хора с толкова много политически опит, направиха толкова много грешки толкова бързо. Така съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков коментира поисканите смени на двама министри в служебния кабинет "Главчев". 

Той посочи част от грешките, които има предвид.

Бесен резил с неочакван обрат в НС: Депутатите се захапаха заради пуделите и чалгата БЛИЦ TV

"За една седмица да дадеш доверие на двама министри, след това да го оттеглиш, да имаш министър-председател, който чува от един политически лидер коментар, а в следващата минута реагира. Бойко Борисов да каже, че е една случайност. Всичко това е леко хумористично. Толкова невероятно, че чак е леко смешно", обобщи Петков. 

"Нищо в Конституцията не кара г-н Главчев да съгласува с Борисов и Пеевски този кабинет. Нищо не го задължава, когато Борисов се намръщи, да подскача и иска оставката на двама министри. Става дума за човешкия фактор в случая, не за Конституцията", обясни съпредседателят на ПП.

От ПП-ДБ обмислят да поискат оставката на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Причината - отказа да бъде изслушан сваленият от поста шеф на НЗОК Станимир Михайлов. Това Петков нарече "една по-сериозна и недопустима грешка".

"Влизаме в "Майстора и Маргарита" - всичко започва да става възможно. Мисля, че българският народ е достатъчно разумен, за да си направи избора.

След изборите - или се връщаме в годините, когато едни хора ни правят на смешни с техните реплики, грешки и обаждания, или ще имаме нормална европейска държава. С удоволствие бих подкрепил вот на недоверие, проблемът е, че не е конституционно обоснован", коментира още съпредседателят на ПП. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук