„ЦИК не е взела никакво решение относно броя на хората взели участие в референдума. Едната технология за броене е с подписите, а другата е с броенето на пликовете. Ние спазваме закона и сме длъжни да опишем броя на пликовете. Заложили сме позициите за пряко участие на народа”, коментира представителят на ЦИК Цветозар Томов в студиото на сутрешния блок на bTV.
След редица нарушения, свързани с референдума, Тошко Йорданов и Филип Станев се скараха с Цветозар Томов.  „Протоколите са ви сбъркани. Не давате пликове за бюлетините”, коментира Станев.
 
"Кои са участниците в референдума? И пликове и бюлетините и подписите се броят", попита Хекимян, но конкретен отговор не получи.
 
"От ЦИК казаха, че се брои плик. Всичко е глас, освен бюлетина извън плик. Дори празен плик е глас. Значи няма значение дали в тези пликове има бюлетини", обърнаха се към Томов сценаристите на Слави Трифонов. Цветозар Томов обясни, че все още не е взето решение как да бъдат преброени гласовете, тъй като има няколко начина това да се случи.