Сценаристът на „Шоуто на Слави“ Филип Станев скъса снимка на президента Росен Плевнелиев по време на предаването снощи. Станев нарече държавния глава „политически труп“, скъса принтирана снимка с лика му, смачка я и я сложи в джоба си.
Причината е, че президентът сезира Конституционния съд за част от въпросите, които са включени в референдума, който шоуто инициира.
Трифонов се опита да успокои сценариста, а междувременно иронично на спираше да му повтаря, че трябва е по-толерантен и да прояви възпитание. Това обаче не спря Станев да продължи да сипе обиди към държавния глава.

„Нямаше да водим този разговор с теб тази вечер, ако не беше ето този субект, когото наричат президента Плевнелиев. Не знам защо го наричат така. С действията си и с искането, което отправи към Конституционния съд, този човек доказа, че не е президент на всички българи и най-малко е президент на тези 700 000, които са се подписали за този референдум. Това със сигурност не е моят президент и фактът, че той вече се оттегли от политиката ме кара да изпитвам огромно удоволствие“, каза Станчев преди да скъса портрета.

От своя страна, Трифонов отвърна, че го оставя да говори тези неща в национален ефир, тъй като „почита свободата на словото“. „Друг път такива неща няма да правиш по телевизията“, каза Трифонов.

„Нямаше да водим този разговор ако не беше това нещо“, каза още Филип Станев, показвайки смачкания портрет на президента в ръката си.
Другият сценарист на шоуто, който е и в инициативния комитет събрал подписите за референдума Тошко Йорданов, бе по-обран в изказването си. Той обясни „следствията от това, което направи оня човек“.

Йорданов посочи, че причината за разговора е, че на 7 юни Конституционният съд трябва да реши дали да заведе дело за въпросите, за които е сезиран от президента. Сценаристът насочи вниманието на зрителите към това, че докладчик по казуса е съдия Кети Маринова, която е в Конституционния съд от квотата на президента. Сценаристите съзряха проблем в това, като неколкократно натъртиха този факт. Показаха и снимките на всички върховни съдии от Касационния съд, „за да знаят хората, от кого зависи решението“.