Бившият кмет на димитровградското село Крум Георги Ангелов, остана на второ място в проведените вчера частични избори за кмет, предаде кореспондент на Агенция БЛИЦ.

Преди него само с 9 гласа се класира претендентката на ГЕРБ Минка Иванова, за която бяха гласували 201 души. Следващата събота между двамата претенденти ще има балотаж. Кандидатът на ССД, Христоз Христозов, когото Ангелов на всеослушание нарича Христоз Жената, отпада.
Една улична метачка не може да седне на кметския стол, коментира пред БЛИЦ Ангелов. Аз съм я назначавала като такава по програмата за трудова заетост и едно село с акъла си, каквото е Крум, няма да допусне такова кощунство, възмущтава се бившият кмет.
Георги Ангелов беше дал правото на жена си да го замества при дългите му отсъствия, осигури на ДПС над 150 гласа за парламентарните избори, без в селото да живее един турчин, припомнят жителите на селото. Хората помнят как в Крум по време на изборите пристигаха цели автобуси с цигани и турци, за да гласуват.
Човекът, който беше свален от кметското място заради влязла в сила присъда, има шанса отново да бъде кмет на селото, ако привлече на своя страна 10 гласа. /БЛИЦ