„Странно нещо са превратностите на политическия живот! Спомням си госпожа Капон как обикаляше всички партии от десния политически спектър, с желание за коалиционно присъствие нейде там, заедно с оглавяваната от нея Европейска народна партия.

Изживяваше се като горд член на ЕНП, даже, ако не ме лъже паметта на някакви избори беше коалиционен партньор на ГЕРБ.“ Това написа бившият син лидер Божидар Лукарски във Фейсбук.

И продължи разказа за тефтерите: “На мен лично, когато се съставяше Реформаторския блок, ми обясняваш какви десни ценности изповядва и размахваше едни вафладжийски тефтери с имена и телефони на 40 000 членове и симпатизанти на нейната партия.

Един вид - каква електорална тежест има! Спомням си обаче една случка с Петър Москов. Взима същите тези тефтери и почва на спикър пред нея да набира имената по ред! Първите няколко – „няма връзка с този номер“ или „абонат с този номер не съществува“!

Първият, който вдига, казва нещо от типа, че не иска да го занимават, не знае за какво става дума и една цветиста попържня за изпроводяк! Женицата Капон почти се разплаква!“

„Но от утре ще мачка в Народното събрание! От името на откровено лява формация. Явно десните "исконни" ценности са отстъпили пред вярата в непроверените вафладжийски тефтери!

Доста показателен пример какви хора ни очакват в този парламент...“, възмути се Лукарски, който с „почуда“ забелязал „лицето Мария Капон да се изказва като виден член на „Изправи се! Мутри вън!“ в предаването „Лице в лице“.

На поведението на Мария Капон реагира и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

„Преди малко една госпожа казала по телевизора, че не ме познава... Познаваме се, госпожо, познаваме се! От опашката пред кабинета на Бойко Борисов. И да напомня още нещо - придружаваше Ви още един борец с „мутрите“. Мария Капон, опаковката Ви е по-важна от съдържанието“, написа Александър Ненков във Фейсбук.

Публичните реакции продължиха.

Ето какво написа в социалната мрежа Димитър Стоянов от Института за дясна политика:

„Чета, че почитаемата г-жа Мария Капон, която по незнайни за мен причини покойният Христо Марков беше прозвал Мара Мисса, е повилняла в Народното събрание днес. Сещам за 2013 г., когато много трудно преживя това, че не я поискаха я Реформаторския блок, за което много се напъваше.

Иначе нейното политическо инженерство е много всеобхватно, обхваща всякакви форми на взаимодействия, избори и коалиции през годините с ДСБ, СДС, Демократическата партия, Лидер, Гергьовден, ВМРО, РЗС, ЗНС, АБВ, Корман Исмаилов и Касим Дал, коалиция "Десните" през лятото-есента на 2014 г., сега Мая Манолова.

Въобще, всестранна работа, ляво, дясно, патриотично, етническо. Няма да напомням кого защитаваше на първите европейски избори през 2007 г., нито пък за една парламентарна комисия с особена идейна близост до ДПС.

И накрая се оказва, че човекът, на когото трябва да благодари е... Николай Хаджигенов. С неговото решение да влезе от 25 МИР. Защото това щеше да бъде поредната безрезултатна кампания за парламент. Без изобщо да добавям тези за кмет и за президент.“