Опитите за назначаване на служебен кабинет бяха театър, в който беше въвлечена цяла България. Това каза Филип Попов, секретар на Парламентарната група на "БСП лява България" и член на правната комисия в 43-то Народно събрание, пише агенция "Фокус".
По думите му президентът Росен Плевнелиев е потъпкал конституционните норми и умишлено е забавил процедурата, с цел ГЕРБ да запазят властта колкото се може по-дълго. 

„Това оставане още малко на власт според нас струва доста скъпо на българския гражданин. Вижда се как във всяка една сфера се харчат парите на данъкоплатците безпардонно. Днес изнесохме данни за това, което се случва в НКЖИ, с ТОЛ-таксите. Този процес беше единствено с тази цел-замитане на следи и сключване на някакви сделки, които в крайна сметка са в ущърб на българския гражданин“, обясни той. Филип Попов добави, че страната не е в политическа, а в институционална криза, тъй като институцията на президента, която е трябвало да поеме отговорността и да създаде стабилност, не си е свършила работата.