Когато говорим за избори, винаги очакваме поредните разкрития за купен вот. През седмицата прокуратурата проведе няколко акции в опит да спре контролираното гласуване, предава Нова тв.

Въпреки това, гласовете се продават и купуват. Мустафа Ибриямов Мустафов под прякор Манджара и Абдула от Драганово в изборно време имат особена професия - „купувач”. Пред подставени лица признават, че се ползват с най-голямо доверие от партийни лидери или в случая - кандидат-кметове. Казват още, че нямат проблем и с властите.

Абдула е купувач на един от кандидатите за кмет в Горна Оряховица. Човек на Нова тв се среща с него в района на Драганово.

Той живее там и там разпределя парите. Телевизията засне как част от средствата се раздават в къща, съседна на тази на Абдула вечерта преди местния вот.

Медията се срещна и с хора, които продават гласа си и раздават пари за кандидати за местния вот.  Сред тях е и Сергей. Той помага за набирането на гласове за две партии.

След като екипът на Нова тв тръгна по следите на купуването на гласове в Горна Оряховица, полицията и прокуратурата във Велико Търново потърсиха съдействие да работим заедно. По потвърдена информация, веднага след срещата с властите, изтече информация и кандидатът за кмет и купувачите с които се срещна медията, бяха предупредени, че се прави разследване. Целта - да действат по-прикрито.