Парламентът отхвърли законопроекта за защита на колективните интереси на потребителите, внесен в дневния ред от БСП. Това стана след 7-часови дебати дали в пленарна зала могат да се гласуват окончателно текстове, които не са минали на второ четене през Правната комисия.

След гласуването депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков заяви:

"Резултатът е, че се изложихме тука. Не произведохме нищо и никой няма полза от това -  нито гражданите, нито ние. Този закон беше хвърлен в нищото. Бяха предложени оферти, както е модерно напоследък да се казва, в Правна комисия да се направят предложения, да мине по нормалния ред, това беше отказано. Заслугата е на политическата глупост".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова напомни, че законопроектът е внесен преди една година и управляващите не са го придвижили:

"И сега ни казвате, че БСП е проявила инат, наглост, липса на разум и така нататък, когато го е внесла в зала след една година. При това не наш законопроект, а на, минал през експертиза, през съгласуване, Министерски съвет. Не ви ли е малко неудобно?".

Депутатите започнаха работа по предложението за създаване на Временна комисия за установяване на обстоятелствата около подписването на Пътната карта за изграждане на "Турски поток".

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук