Структурите на партия "Има такъв народ" (ИТН) в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник напускат партията. Това се посочва в декларация, за която се твърди, че е на общинската структура на партията в Плевен, съобщава БТА.

От нея става ясно, че петте структури заявяват своята пълна подкрепа за министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-ти МИР - Плевен Деян Петков и канят Тошко Йорданов да посети Плевен, за да се "запознае с народната любов в нашия град, която вече срещна пред Народното събрание".

"Смятаме, че настоящите събития са неприемливи и в абсолютен противовес с целите и идеалите, с които започнахме в началото.

Нова порция отцепници от ИТН: Ето с това чашата преля!

Недопустимо е политиката на ръководството на партията да се изразява във вземането на еднолични решения в интерес на няколко души и с лека ръка да се хвърля на вятъра трудът на стотиците членове, симпатизанти и доброволци, които дадоха от себе си в името на една чиста и свята кауза. Ние не можем да се обединим с ГЕРБ и ДПС и не можем да подкрепяме сляпо фалшиви пророци", се казва още в декларацията. 

Както БЛИЦ съобщи, в петък координаторите на ИТН в девет общини във Врачанско подадоха заявления за напускане на партията. Координаторът за Пловдив Красимир Дончев също е подал оставка.

Малко по-късно обаче се появи опровержение на тази информация. Народният представител Христинка Иванова, общински координатор за община Долна Митрополия, област Плевен на ПП “ Има Такъв Народ“ отвърна с друга декларация. Ето какво се казва в нея:

Здравейте, уважаеми медии.

Приложено изпращам до вас опровержение на Декларацията от Радостин Василев за липсата на структура на ПП „Има Такъв Народ“ за област Плевен.

Хората, цитирани от Радостин Василев в неговата декларация са лично негов приближен кръг и повечето от тях никога не са били официално част от структурата на ПП „Има Такъв Народ“. Доказателства за това може лесно да откриете на интернет страницата на партията.

Във връзка с гореизложеното истинската и официална структура на ПП „Има Такъв Народ“ за област Плевен остава!

За община Белене: Красимир Георгиев

За община Гулянци: Десислав Тинков

За община Долна Митрополия: Христинка Иванова

за община Искър: Йовка Петрова

За община Кнежа: Красимир Владов

За община Червен бряг: Анна Янчева

Действията на Радостин Василев целят подвеждане, дезинформация, всяване на паника и хаос.

С уважение,

инж. Христинка Иванова

Народен представител в 47-мото НС

Общиниски координатор за община Долна Митрополия, област Плевен на ПП “ Има Такъв Народ“

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ