Българската столица затъва в боклуци и започва да прилича на Мумбай. Това си има и добра страна - освен продукции на Холивуд, при нас ще могат да се снимат и филби на Боливуд, отчете пред Нова тв общинският съветник от БСП Петър Курумбашев.
Вчера червените общинските съветници поискаха оставката на кмета Бойко Борисов заради поредния цирк с фирмата “Новера”, която отказа за чисти 19 района на столицата, защото не са й изплатени дължимите по договор суми. Те доведоха пред общината чистачи от ромски произход, които нахвърляха пред стълбите на сградата черни найлонови торби с боклук, в които има забоден по един червен гербер.
Късно снощи фирмата концесионер започна отново да извозва боклуците.
Според Курумбашев обаче кметската управа няма намерение да разреши проблема. Разчиства се по думите му път за общинската фирма "Чистота - Искър", която да източва средства от столичния бюджет и да служи като партийна касичка на ГЕРБ. Съветникът направи връзка между Красимир Арсов, създателят на схемите на Вълка, и шефа на общинската фирма Павел Граматиков. Двамата имат няколко съвместни фирми и е очевидно, че ще се прехвърлят пари към подизпълнители от своя кръг, аргументира се Курумбашев.
На подобни тълкувания се противопостави съветничката от ГЕРБ Лорита Радева. Общинската фирма, за която говорите, още дори не е създадена, посочи тя. /БЛИЦ