Тази война никога няма да свърши, защото тя се измести в КосмосаТова каза по БНТ бившият външен министър Солом Паси по повод войната в Украйна.

Да нападаш Русия е лудост, но да не се браниш от Русия е още по-голяма лудост, каза още той.

"Никой не е имал за цел да прави Русия слаба, просто Русия показа, че не е толкова силна, както беше изграден нейният образ. Русия показа едно от най-грозните лица на диктатурата - агресията".

Кремъл е извършил 21 агресии само в Европа, допълни бившият външен министър.

По думите му всички тези агресии са съпроводени с пропаганда и фалш, която напоследък е сведена до това, че НАТО се разширява и те се плашат.

Паси сравни членството в НАТО като да си сложиш охранителна система вкъщи и коментира, че причинно-следствената връзка е обратна - Русия е агресивна не защото НАТО се разширява, а НАТО се разширява заради руската агресия.

Според него "на мушката" на Кремъл са Молдова, Грузия, Казахстан, Армения.

Той добави, че на международния терен световната дипломация се води по правилата на футбола. Русия играе по правилата на ръгби, а ние играем по правилата на балета.

"С Русия трябва да се говори с огромно уважение, но в пълно бойно снаряжение. Това е формулата за успех с Русия. Да нападаш Русия е лудост, но да не се браниш от Русия е още по-голяма лудост", посочи Паси.

Според Паси в момента сме подложени на неистова пропаганда от Русия, на каквато не сме били подложени дори когато влизахме в НАТО

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук