"Вчерашната среща бе един сериозен ход в маркирането на следващите стъпки. Не мога да кажа, че падането на визите е най-важния въпрос." Това коментира пред bTV бившият външен министър Соломон Паси. 

"През 2003 година поставих въпроса за отпадане на визите и ме питаха нормален ли съм. Колкото и да съм съпричастен към този въпрос, не смятам, че е толкова важен за отношенията ни със САЩ", допълни той. 

"Бяхме направили доста неща, включително през нашия мандат. Направихме "изкуствена засада", за да понижим процента на отказаните визи. В случая не трябва да се говори в проценти, а в абсолютни стойности", обясни Паси.  

"Истинското разгадаване на комюникето ще се случи в петък, когато американският посланик Херо Мустафа ще говори пред Атлантическия клуб. Гледаме на тази визита като стъпка за развитие на българо-американските отношения през следващите 30 години", заяви той.

"Ако премиерът успее да убеди Путин да трансформира военните си кораби в платноходки, ще бъде страхотно", заключи Паси.

Бившият външен министър не очаква Тръмп да дойде в България, въпреки поканата от Борисов. Той обясни, че тепърва предстои предизборна кампания в САЩ и американският президент ще е ангажиран с това.

Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ вече приключи. Освен с Тръмп, българският премиер се срещна и с представители на бизнеса.