"Политиката е мръсна работа, казват. Но и в нея трябва да има базисна почтеност, все пак. Гледам ескалиращата вражда между Корнелия Нинова и Елена Йончева...Хора, срамота е. Без Корнелия Елена сега щеше да гледа телевизия между две запръжки и да се гърчи из съдебните зали заради обвиненията на прокуратурата в “пране на пари”. Това написа журналистката Соня Колтуклиева в личния си фейсбук профил.

Ето какво още пише Соня Колтуклиева (публикуваме думите й без редакторска намеса):

"Корнелия приюти Елена, когато Десислава Радева я изхвърли от президентството, даде й обществен статут, депутатски имунитет, трибуна и закрила. Председателката на партията отнесе многобройни дружески критики, задето прононсира толкова явно някого, който не е член на БСП и не е работил никога за нея.

Единственото, което свързваше Елена с БСП, бяха дългите години съвместно съжителство със Сергей Станишев, което на другарите не им се виждаше достатъчно. Партийците бяха взривени от избора на другарката Нинова Йончева да бъде водач на евролистата. Бяха страшни драми, среднощни заседания на “Позитано”, интриги и бой последен в НДК, на който Сергей Станишев, Георги Гергов и компания само дето не разкъсаха Корнелия Нинова на парчета. 

По време на кампанията БСП не излъчваше послания, не представяше програма и други кандидати, из телевизионните студиа обикаляше само дуетът Нинова-Йончева, изригващи порой ругатни срещу един човек, срещу личния враг на Йончева - Бойко Борисов. Стана евтино, стана досадно, стана лигаво... И непродуктивно за БСП. 

От коментари на Богомил Бонев, чиято жена Нона Йотова е депутат, разбирам как цялата парламентарна група е събрала средствата за паричната гаранция, наложена от съда на Елена. Много похвално, разбира се, но необяснимо за мен - Елена е имотна и финансово обезпечена. 

Елена замина за Брюксел. Корнелия остана в София и между другото й се налагаше да отговаря на журналистически въпроси: какво прави Елена в Брюксел, нещо замълча. 

Докато един ден Елена проговори и ... яростно се обърна срещу Корнелия. Без грам свян и срам. Без грам респект към човека, помогнал й в трудни моменти, заложил името си заради нея. Ей, Богу, това не го разбирам.

Един ден Корнелия ми каза: “уморих се от предателства”. Очевидно, предателството на Елена тепърва ще й коства много. Резолюцията на ЕП вкарва Нинова в жесток капан: по време на предизборната кампания ще има да се обяснява с избирателите си за джендърите, гей-браковете, осиновяването на деца от хомосексуални двойки, толерирането на циганите и сепаратистките тежнения на ОМО “Илинден”... Не случайно Нинова още не е коментирала резолюцията на Европарламента за България. 

Тежко и й горко..."