Новият здравен министър е много добър избор. Той бе чест говорител по медиите и част от Щаба за борба с коронавируса. Това заяви политическият психолог проф. Антоанета Христова в телевизионно интервю по повод рокадите в кабинета.

"Другите предложения будят въпроси. Когато се правят промени трябва да има ясно мотивиране на грешките и новите приоритети. Нови приоритети не бяха изведени", каза още тя.  

"Защо се правят тези промени - защото има протест. Улицата иска оставката на Гешев, Борисов и Пеевски, а не на министри", коментира доц. Васил Гарнизов, политолог. 

"Нямаше и един плакат на протеста вчера, на който да пишеше, че е добър ход отстраняването на някой от петимата министри", допълни още той. 

"Грешна реакция беше причината за отстраняването на министрите", заяви проф. Христова. 

"Когато говорим за продължителен протест мотивацията с времето е ясна. Радев иска а превърне държавата в президентска република", коментира политическият психолог относно вчерашното излизане на президента при протестиращите граждани. 

"Този протест е готвен от година две и бяха нужни няколко събития подред, които да извадят повече хора на база организация и грешките на правителството", допълни проф. Антоанета Христова.. 

"Президентът има роля в протестите. Стотина души искаха селфи с Радев, но другите не отидоха да го слушат. Стояха си на местата. Има група хора около Мая Манолова, Румен Петков и "Отровното трио". Обаче големият поток не е свързан с тези организационни ядра", каза доц. Васил Гарнизов. 

Темата за организацията на протестите и Румен Радев разпали политолозите, които влязоха в лют спор в ефир. Доц. Гарнизов заяви, че проф. Христова говори глупости и допълни, че на хората им е писнала. Тя му отвърна с думите: "Занимавайте се с фотографиите на протестите".