"Чухте ли Борисов? Директно заплаши служебния премиер Главчев, че ако не уволни външния министър "ще направя да се съобрази впоследствие". Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изказване на Бойко Борисов от понеделник.

Шаш: Борисов с политическа бомба за знакова фигура на ГЕРБ

БЛИЦ припомня, че лидерът на ГЕРБ коментира, че партията му носи отговорност само за министъра на отбраната. Намекна обаче, че ако служебният премиер Димитър Главчев не го смени, няма да получи никаква подкрепа от ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ попиля ПП: Накъркал се, псувал полицаите, а ние..

Минути преди 22:00 ч. от Министерския съвет обявиха, че Димитър Главчев предлага смяна на Стефан Димитров с настоящия депутат и бивш външен министър от ГЕРБ Даниел Митов.

Корнелия Нинова пита дали някой има съмнения "чий е този уж служебен кабинет?

"На кого и в какво качество лидер на партия предлага и преговаря за кадровите назначения в служебния кабинет, който трябваше да проведе честни избори равно отдалечен от всички партии!?

Току- що Борисов призна, че е негов. Редил го, договарял го е, нарежда му, заплашва... Този човек е в основата на задкулисието и паралелната власт в България. Виновни за завръщането му са ПП-ДБ. Нека тези, които искаме да се сложи край на този модел на управление се обединим и го прекратим", пише тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук