Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет ще проведат чрез видеоконферентна връзка предстоящото утре от 10.00 часа редовно правителствено заседание, съобщи пресслужбата на кабинета.

Министерският съвет ще одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката за 2020 г. и ще предложи на Народното събрание за ратифициране на Доброволното споразумение за гаранция съгласно чл. 11 от Регламент (ЕС) 2020/672 на Съвета SURE - европейски инструмент за временна подкрепа с цел смекчаване на рисковете от безработица при извънредни обстоятелства вследствие на избухването на COVID-19, между ЕК и България.

Министрите ще одобрят предложения за промени в законите за електронната търговия и за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологични щети, както и в Наредбата за паричните обезщетения и помощи от Държавното обществено осигуряване от 2015 г.

Очаква се кабинетът да приеме План за изпълнение на Националната стратегия за младежта (2010 - 2020) за 2020 г. и да направи промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт.

Явно сряда ще бъде много натоварен днес за премиера, тъй като, както писахме, утре той събира членове на ГЕРБ от цялата страната за среща в София Тех Парк, която ще се състои от 12 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!