След като анализира резултатите от проведените през миналата седмица преговори със СДС и ДСБ, Политическият съвет на ССД реши, че не може да приеме поставяните от модела Костов условия, ултимативен тон и в същото време - прилагане на двойни стандарти. Това съобщават от партията след заседание на разширения си ръководен орган.
Съюзът на свободните демократи е самостоятелна формация и няма да позволи върху нея да бъде оказван натиск, заявяват от там.
ССД се противопоставя решително на модела на диктатура, разрушил през годините дясното. Сега със същите методи, но под прикритието „голяма дясна коалиция” се действа чрез натиск, поставяне на условия, прилагане на двойни стандарти, за да реализира отново дясно разединение. Не приемаме ниските цели на двойната коалиция да влезе на всяка цена в парламента, пише още в съобщението.
"През последните години Съюзът на свободните демократи непрестанно е настоявал и е работил искрено за разбирателство и постигане на обединение в дясното политическото пространство. С ясното убеждение, че това е единствения начин за демократична промяна в управлението на страната.
В ССД винаги сме били убедени: на страната е необходима силна десница. Ние ще продължаваме да защитаваме десните и консервативните позиции в българската политика като алтернатива на лявото управление. Но като партия на свободни и демократично мислещи хора няма да приемем недемократично налагани модели. И то преди предстоящите важни за страната избори.
ССД ще работи за създаване на силна дясна формация, която да изведе страната от икономическата и политическата криза до която я доведе тройната коалиция." /БЛИЦ