Менда Стоянова ще е водач на листата на ГЕРБ в Пловдивска област за предстоящите парламентарни избори, съобщи Розалин Петков, лидер на ГЕРБ за Пловдивска област, предава "Фокус". Второ, трето и четвърто място в листата заемат кандидатите на общините Асеновград, Карлово и Раковски.

"За Асеновград коментирахме името на Силвия Хубенова, за Карлово на Данка Люртова, която сега е заместник-кмет и председател на организацията на ГЕРБ в общината. Младен Шишков най-вероятно ще е кандидат за народен представител от община Раковски. От пето до осмо място ще бъдат представители на общините Стамболийски, Първомай, Марица и Родопи“, посочи Петков. 

За кандидат за народен представител в следващия парламент от Стамболийски е посочена Ивелина Русинова, за Марица – Гергана Трендафилова, а за Първомай – Катя Попова. "Окончателната листа за Пловдив - област ще стане ясна в първите дни на предстоящата седмица. Там ще видим със сигурност как ще бъдат подредени кандидатите“, добави Розалин Петков. По думите му, не са коментирани лица от гражданската квота, които да бъдат кандидати за народни представители от Пловдивска област.