Стана ясно защо Борисов е уволнил назначения вчера зам. здравен министър на образованието Стоил Апостолов.

Както БЛИЦ писа решението на премиера е взето след излъчен в телевизионно предаване репортаж на "Господари на ефира" за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител.

Става дума за фиктивно извършена операция в МБАЛ „Бургасмед“ на коляното на спортистка. По документи операцията се е състояла, но по думите на потърпевшата й е направена само пункция. За това Решението на премиера е взето след излъчен в телевизионно предаване репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител, пише "Труд".

Епикризата, която пострадалата е получила от болницата е удостоверена с подписи от лекуващия лекар и началника на отделението, както и с печата на болницата, чийто управител е Стоил Апостолов.

Д-р Апостолов е на 55 год. от Пещера. Лекар, специалност“Анестезиология и реанимация“ от МУ Пловдив. Има магистърска степен по „Здравен мениджмънт“ от ФОЗ Пловдив и магистратура по „Публична администрация“ от ПУ“Паисий Хилендарски“ Пловдив.

Работи като управител на МБАЛ “Професор Димитър Ранев“ ООД Пещера и МБАЛ Бургас.

Той беше в листата на ГЕРБ за Пазарджик на последните избори.