Бойко Борисов иска за пореден път да струпа всички свои нерешени проблеми, които не е решил за три години, на главата на правителството. Така премиерът Сергей Станишев коментира диалога, който се води между него и столичния кмет за предстоящ дебат между двамата, предаде репортер на Агенция БЛИЦ.
Като гледам изявленията на софийския кмет - пак нещо не е разбрал. Аз го поканих на дискусия за бъдещето на страната – за икономическите виждания, за програмите на различните партии, тъй като той и ГЕРБ имат претенцията да са алтернатива,  да са водеща опозиционна сила, би било добре да се чуят възгледите за икономическата политика, финансовата политика, за данъчната политика, и за научната политика, а не да се приказват приказки, заяви пред журналисти премиерът Сергей Станишев.
Той подчерта, че не е поканил столичния кмет на дебат за проблемите на София. Премиерът препоръча на градоначалника малко да си овладее нервите, защото изпускането на нервите не говори добре нито за човек-управленец, нито за политик. 
Премиерът Сергей Станишев потвърди готовността си за дебат с Бойко Борисов и изрази готовност да определи до един месец дата за това. /БЛИЦ