Премиерът Сергей Станишев определи като несериозно искането на лидера на ДСБ Иван Костов за закриване на Държавната агенция за национална сигурност. Министър-председателят припомни, че при управлението на ОДС е имало същите скандали с подслушване и следене на политици и журналисти.
По повод изявлението на Ахмед Доган, че уволнението на зам.-председателя на агенцията Иван Драшков е ампутиране на крак, вместо на ръка, премиерът коментира: "Г-н Доган не се изказва често, а и не се изказва без сериозни аргументи. Една коалиция винаги трябва да води сериозен диалог, когато има напрежения, те трябва да се решават при това с аргументи. Моята позиция е достатъчно последователна. ДАНС е създадена на основата на три държавни структури. Разбира се, че е сложен процесът на спояване и създаване на един колектив. За 2-3 месеца не е лесно и част от проблемите, които съществуват реално, се дължат на точно този процес на напасване и на спояване на колектив".
"Политическата дискусия около ДАНС вълнува тесен кръг политици, абсолютно не вълнува българските граждани в широкия смисъл. Хората се вълнуват от това как ще се отрази финансовата криза върху България, ще се увеличават ли заплатите, ще имат ли достатъчно социална сигурност. Това е истинският проблем и истинските дебати", каза още Сергей Станишев. /БЛИЦ