В клипа за предстоящия 47-и Конгрес на БСП, в който премиерът Сергей Станишев влиза в ролята на ватман, има идея, емоция и закачка, сподели министър-председателят. Професионалистът- актьор Стефан Данаилов и аматьорът Сергей Станишев са изиграли ролите си само за два часа.
Рекламният клип струва около 13 хил. лв., съобщиха от пресцентъра на БСП, но не посочиха името на творческия екип, който го е реализирал. За наем на трамвая за 2 часа са платени 2500 лв., черно-бялата лента струвала около 7 хил. лв., 1000. лв. получил екипът. Станишев посочи, че за клипа са изразходвани малко средства, като нито той, нито Стефан Данаилов е взел хонорар за него.
В клипа докато Станишев управлява трамвая, се обръща към министъра на културата Стефан Данаилов с думите: "Не е като едно време, а?". В отговор Данаилов казва: "Прав си, не е, но мечтите и идеите си останаха все такива".
В този момент в разговора се намесва възрастен мъж в трамвая, който с ръка на сърцето се провиква: "Сергей, тук са и идеите, и мечтите". Видеото е озвучено с музика от сериала "На всеки километър" с модерен аранжимент.

Намерих една допълнителна потенциална професия - ватман, каза премиерът. В последния кадър можеше да има и поне един младеж, пошегува се още той.
Станишев не се притеснява обаче, че може да работи след изборите като "ватман на празен трамвай, тъй като не очаква ГЕРБ да спечели предстоящите парламентарни избори и в тази връзка да има предсрочни кметски избори за София. Според премиера БСП е изпълнила по-голяма част от предизборните си обещания. Като пример той посочи увеличаването на заетостта, като към днешна дата новоразкритите работни места възлизат на 340 хиляди. Значително са нараснали и преките чуждестранни инвестиции, които за периода на управлението на това правителство са достигнали 18 млрд. евро.
Следващият мандат ще бъде много труден, заради световната финансова и икономическа криза, посочи Сергей Станишев. В проекта за Бюджет 2009 са заложени необходимите политики, които ще гарантират стабилност на икономиката у нас, успокои премиерът. В някои сектори дори ще има агресивна политика за насърчаване на чуждестранните инвестиции, каза още председателят на БСП.
Сергей Станишев определи като партенка sms-а, който вчера бе изпратен до някои журналисти и политици. Съобщението разкрива сценарий, в който партията гони олигарси, инсценира опит за атентат срещу премиера и прочее. Конспиративната дейност има дълбоки и силни традиции у нас, коментира премиерът. Според него компетентните органи трябва да направят проверка, но изрази съмнение, че едва ли ще може да се проследи заради силното напредване на техниката.
Петя Шекерлетова, БЛИЦ