Установи се къде е урната с папките с подписи за уволнение на Сергей Станишев и неговото правителство, за изчезването на която алармираха от опозицията. Тя е била прибрана от Министерски съвет.
В знак на уважение към българските граждани, които се присъединиха към подписката, организирана от част от опозиционните партии, урната с папките е прибрана в Министерския съвет и ще бъде предоставена на прокуратурата, съобщиха от правителствената информационна служба.
 Волята на организаторите на акцията, изразена на 9 октомври 2008 г., когато техни представители връчиха една произволно избрана папка на министър-председателя, беше: „Те (другите папки) са отвън, можете да ги правите каквото намерите за добре”. Урната е прибрана във вида, в който беше запечатана от инициаторите на подписката, се допълва в съобщението.
По-рано днес от опозицията алармираха, че урната с подписаните от над милион български граждани заповеди за уволнение на Сергей Станишев и неговото правителство, е била открадната. Представители на ГЕРБ, ДСБ и СДС установили днес около обяд, че мястото, на което в четвъртък беше поставен прозрачният куб - между Президентството и МС, е празно. /БЛИЦ