Националистите сеят омраза и внасят външнополитически раздори. Имаме силна амбиция да интегрираме западните балкани, а едната част от това правителство прави обратното. Ако ГЕРБ иска подкрепа до председателството ще го получи, но без патриотите, щом не искат да ги демонтират, ще ги свалим, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”, Станислав Анастасов от ДПС.

„Трудно се правят прогнози, в случая България има конкретен проблем. Правителството няма визия какво иска да прави в държавата, видяхме го и с бюджета. Ако то иска да изкара още няколко месеца в този мандат ще разбере какво имаме предвид. Вотът на недоверие цели да свали кабинета. От там нататък си има процедури, които ще се извървят.

Относно думите на Корнелия Нинова, че не е възможна коалиция с ДПС, Анастасов заяви:

„Преди и след избори винаги има различия, въпроса е, че в момента имаме реална ситуация, която трябва да бъде разрешена. Ние трябва да бъдем решение за Европа, а не за обратното. Политика е област в която не думите, а действията имат значение. Изборните резултати са доказали, че ДПС не се променя. Винаги ще бъдем полезни за България и желан партньор”.

„ГЕРБ реши да се обедини с тези, с които няма обща програма. Дали тази страна ще има сериозна такава за реформи и управление е въпрос, който трябва да бъде решен. Липсва посоката и това е много притеснително. Не е важно кого харесваме ние. Исторически шанс като председателството може да бъде проспан. Силата на вота на недоверие е в силата за говорене, а не само за гласуване. Управляващите не са силни там, а това е проблем, защото трябва да защитят политиките си”, каза още Станислав Анастасов.