Станислав Анастасов, член на ЦОБ на ДПС, в разговор с Илиана Беновска в предаването “Беновска пита” по Радио К2 и Канал 3 коментира актуалните политически теми.

Конгресът на ГЕРБ

Станислав Анастасов коментира искането на ДПС на деконструкция на правителството. Конгреси на други партии ДПС няма навика да коментира. Трябва да се демонтира правителството, защото думите са хубави, но не и запалените килимчета, заяви Анастасов. Той подари книгата, която младежите от ДПС искаха да подарят на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Красимир Каракачанов и ВМРО отговарят за външната омраза, а Валери Симеонов за вътрешната срещу български граждани и медии, каза Анастасов. Патриот е хубава дума, но те са крайни националисти.

Етническото разбирателство

“ГЕРБ имат сериозни отстъпления от програмата си. Премиерът Борисов не води добра политика. Ако ГЕРБ не желаят да демонтират това ( националистите) от България , трябва да бъдат свалени. Дали ГЕРБ желае да се върне към лоното на европейските ценности или ще ходи по посоката на конфронтацията”, отговори Станислав Анастасов.

Етническото разбирателство е тежко бреме, което не трябва да се носи само от ДПС, а от всички партии в България. 

Посещението на Антонио Таяни в България

Европа праща много знаци. Шефът на ЕП Антонио Таяни дойде сам в България, а по принцип по такива посещения винаги е придружаван от шефа на ЕНП, президентът на ПЕС или АЛДЕ. Националистите в България приличат на Милошевич, защото искат да ревизират граници и разделят гражданите по етнически признак.

Вот на недоверие

“ДПС против Борисов ли сте, против ГЕРБ или само против патриототе”, попита Беновска.

Станислав Анастасов отговори, че ДПС следва своята политика, която понякога може да съвпада с БСП. Искат да демонтират патриотите от властта в България. Това няма да бъде единственият вот на недоверие, а ще има още много вотове, посочи той. До края на следващата седмица след приемането на бюджета идва времето за вота на недоверие, сподели Станислав Анастасов пред Илиана Беновска в предаването “Беновска пита” по Радио К2 и Канал 3 на 26 ноември 2017 година.