Служебният министър-председател ген. Стефан Янев ще представи днес от 11.00 ч. новите областни управители. Събитието ще се състои в Гранитна зала на Министерския съвет.

Премиерът, министърът на икономиката Кирил Петков и министърът на финансите Асен Василев ще обсъдят с областните управители организацията и подготовката за провеждането на предстоящите парламентарни избори.

В срещата ще се включат също заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, както и експерти от съответните ведомства.

Интересът към събитието днес е голям след напрегнатата политическа седмица, в която имаше остри индиректни сблъсъци между вътрешния министър Бойко Рашков и бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Рашков заговори и за получен сигнал срещу бившия министър-председател и като цяло беше много активен в медиите. Борисов се ограничи в коментарите си само пред актива на ГЕРБ, с който се подготвя за изборите.

Евродепутатите на ГЕРБ-СДС пък изпратиха писмо до Европейската комисия, в което обръщат внимание на некоректните действия и коментари на служебното правителство.

На този фон продължават промените в ръководствата на службите за сигурност. След уволнението си зам.-директорът на ДАНС Недялко Недялков заяви пред медии, че свързва отстраняването си от поста с шпионската афера у нас.