Моника Станишева може да се защити, ако казаното от някого не е истина. Това бе поредният опит на ГЕРБ да избягат от този вече международен скандал. Това заяви в ефира на "Здравей, България" Драгомир Стойнев от БСП.
"Ако е имало такива оферти могат да бъдат извадени от министерството на икономиката и енергетиката. Аз и БСП имаме желанието фирмата ЧЕЗ да бъде придобита от страна на българска държавна компания. Това, което се случва в момента е скандално. В момента Гинка Върбакова преговаря от името на България с Чехия", каза той.

"Според чешките медии тя е подписала клауза, в която се задължава да подпомага ЧЕЗ в арбитража срещу държавата. Кой българин ще се съгласи да работи срещу собствената си страна?", запита той.

"Държавата трябва да вземе ЧЕЗ изцяло. В момента тази госпожа преговаря заради държавата. Това е срам. Не може държавата да влезе с партньор като Върбакова. Не може все повече и повече да затъваме в този скандал", заяви Стойнев.

"Кой не казва истината, какво се случва в държавата? Хората са обезпокоени. Първо, ние трябва да опитаме да се успокоим", смята депутатът.

Той коментира и темата за острата реакция на Валери Симеонов срещу руския патриарх Кирил: "Реакцията на българския вицепремиер е нервна и небалансирана. Борисов трябва да направи нещо, да гарантира спокойствието и да чертае пътя за развитие на страната. Ние в момента сме от скандал в скандал. Недопустимо от вицепремиер такъв изказ. Може ли вицепремиер да заплашва журналисти и да прави грандиозни скандали. Тази страна трябва да има спокойствие", смята той.