Депутатите от ГЕРБ Десислава Атанасова и БСП Александър Симов влязоха в лют спор заради депутатските заплати и предложението на Корнелия Нинова да бъдат намалени.
 



„Заплатата, която взех миналия месец беше около 2900 лева, защото имах отсъствия“. Това призна депутатът от БСП Александър Симов в ефира на БТВ.
Десислава Атанасова от ГЕРБ разкри, че е взела 3600 лева. Тя припомни, че по времето, когато ГЕРБ не влизаха в пленарна зала в знак на протест срещу кабинета Орешарски, по фиш е трябвало да получи 2100 лева. Била е глобена със 1500 лева, след удръжките е получила около 400 лева и показа това с фиш оттогава.

Десислава Атанасов смята, че предложението на БСП е популистко, тъй като става въпрос само за 500 лева, които да се удържат на депутатите, които не ходят на работа. И предложи депутатите, които не ходят на работа, да не получават пари. Тя обеща да подкрепят предложението на опозицията. Симов не показа фиш за заплата, но обеща да го направи. От ГЕРБ отново призоваха лидерът на БСП да покаже фиша си, с който взима заплата.

Г-н Симов, искам да ми дадете един пример, в който някой получава заплата, без да ходи на работа“, призова Атанасова и коментира, че това правят БСП.

Тя го запита дали ще си покаже днес фиша официално във фейсбук например. „Ще ви направят справка за 5 минути, работят до 17:30 часа“, уточни още нежното острие на ГЕРБ.

„Около 5 дни не съм бил на работа в последния месец.“,отговори Симов по повод колко дни не е бил в парламента в последния месец. Атанасова обаче направи сметка, че той не е бил 2 седмици на работа, тъй като работата в пленарна зала е 3 дни в седмицата.

„Защо взехте 3000 лв. заплата и сте солидарни с хората, които взимат минимална заплата, без да ходите на работа“, запита още Атанасова.

„Представянето на Визията е част от работата ни. Знам, че на ГЕРБ ви се иска опозицията да си седи кротичко в залата и да мълчи. Нашите избиратели имат нужда от нас“, обясни Симов.

Десислава Атанасова попита, след като лидерът на опозицията увери от трибуната, че няма да взима заплата и няма да ползва служебен автомобил, защо по време на обиколката и в засегнатите от чумата райони, е пътувала с автомобил на НС, ползван от неин колега от БСП? Симов каза, че знае за този случай, но отказа да посочи за кой колега става въпрос. ГЕРБ определя тези действия като шизофренни.
"Огромна част от колегите ми, отказват да ползват служебни автомобили", увери той. „Когато представяме Визия за България, ние не извиняваме нашите отсъствия“, добави Симов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!