Тивериополският епископ Тихон Тивериополски направи неочакван анализ на политическата обстановка в България. Духовникът, който бе гост в „Неделята на Нова“ по Нова ТВ говори за това какво е състоянието на патриарх Неофит.


Тивериополският епископ Тихон Тивериополски

БЛИЦ припомня, че патриархът пропусна откриването на 45-то Народно събрание. Още в същия ден стана ясно, че това е така защото духовникът е бил приет в болница.

Малко след това от Светия синод лаконично отговориха защо се е наложило патриархът да бъде приет в лечебно заведение.

Именно за това какво е състоянието на патриарха говори тивериополският епископ, но в разговора намеси и Слави Трифонов и Тодор Живков.

„Случи се за съжаление така, че част от редовни рутинни консултации на патриарха съвпаднаха с откриването на парламента. Надявам се за Великден да е вече с нас.

Не знам защо се случи тази тайнственост около здравословното му състояние – нищо да не се каже. Тая тайнственост обвиваше и Тодор Живков, а сега Слави Трифонов… че сега и патриарха“, ядоса се духовникът, който е един от най-близките приятели на патриарха..

„Извинението е винаги едно и също – да не вълнуваме хората и т.н. Но всяка новина бива изкривявана след известно време заради това да кажат какво му е. Фантазиите винаги рисуват една още по-грешна картинка“, допълни тивериополският епископ.

Той коментира и политическите страсти: „Сега се карат коя партия да яхне белия кон. Разменят се едни карти, а не трябва“.

Тивериополският епископ Тихон Тивериополски отправи и критика към президента Румен Радев за това, че е насрочил парламентарните избори на 4 април, когато се празнуваше католическият Великден: „Не само на католически Великден бяха изборите, а и на протестантския Великден. Тогава бе Великден за целия западен свят“.