Извънредната среща на членовете на ГЕРБ, която се проведе в София Тех парк, приключи. БЛИЦ припомня, че на нея премиерът Бойко Борисов обяви какво е направила партията му за България. Освен това министър-председателят разкри подава ли оставка.

БЛИЦ припомня, че по време на срещата шепа протестъри се опитаха да нахлуят при членовете на ГЕРБ, които дойдоха от цялата страна в София. Малко преди това пък малцина демонстранти затапиха ключовото кръгово кръстовище на Чертъвти киломентър на булевард "Цариградско шосе" в опит да попречат на гербаджиите да стигнат до срещата.

Веднага след края на срещата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов се отправи сред симпатизантите на ГЕРБ.



Протестърите, които пък се бяха събрали пред София Тех Парк, продължиха да скандират "Оставка". Малцината демонстранти, които всячески се опитваха да нагнетят напрежение и да предизвикат провокации, бяха охранявани от служители на МВР.

Добрата организация на МВР служителите и членовете на ГЕРБ, които се вслушаха в думите на премиера Борисов - "да не се подават на провокации", осуетиха плановете на протестиращите да се стигне до сблъсъци.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!